W czwartek, 15 sierpnia br., podczas imprezy pn. Żniwa w Szreniawie, przeszłość – przyszłości” odbędzie się kolejna edycja regionalnego konkursu kulinarnego „Smak Chleba 2024” organizowanego przez Instytut Skrzynki, samorządową instytucję kultury powiatu poznańskiego. W konkursie mogą uczestniczyć koła gospodyń wiejskich, cukiernie, piekarnie, gospodarstwa agroturystyczne, restauracje i inne obiekty gastronomiczne oraz uczniowie szkół gastronomicznych z Wielkopolski.
Przedmiotem konkursu SMAK CHLEBA 2024 jest wyłonienie i nagrodzenie najlepszych tradycyjnych wypieków w kategoriach: pieczywo żytnie, pieczywo pszenne oraz pieczywo inne i mieszane. Zgłosić można też wypieki wykorzystując przy ich przygotowaniu zapomniany surowiec czy dodatek. Takie zgłoszenia mogą wówczas otrzymać w każdej kategorii nagrodę specjalną „Z przeszłości dla przyszłości”.
Więcej informacji po kliknięciu w komunikat – Komunikat IS z dnia 10 07 2024 Konkurs SMAK CHLEBA 2024_.